Barco verwacht halvering courant resultaat

Print
Barco verwacht dat het courant resultaat vóór belastingen voor 2001 met meer dan de helft zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De omzet is in het tweede halfjaar sterk teruggevallen. De beeldverwerkingsgroep uit Kortrijk nam een aantal maatregelen die de operationele kosten in 20O2 met meer dan 10 miljoen euro moeten verminderen. 350 medewerkers verloren hun baan.
Voor de daling van het resultaat zijn zowel conjuncturele als structurele factoren verantwoordelijk, luidt het in een mededeling. Vooral de omzetevolutie in de VS en Azië is ongunstig verlopen. Er is een vertraging in de bestellingen.
De ontwikkeling van het resultaat bij verschillende business units loopt nogal uiteen. Bij Barco Projection (Control Rooms, Simulatie en LED visualisatiemuren) worden de verwachtingen ruimschoots overschreden.

De standaardprojectoren hebben sinds het tweede kwartaal te lijden onder een sterke terugval. De kostenstructuur werd drastisch aangepakt. Omwille van de verdergaande vertraging in de markt voor standaardprojectoren voorziet Barco een afschrijving op de voorraden van ongeveer 20 miljoen euro.
Voorts besliste de raad van bestuur om de goodwill op een aantal acquisities vervroegd af te schrijven. Er zal ook een provisie worden aangelegd voor de waardevermindering van de participatie in Xeikon.
Voor 2002 houdt het bedrijf rekening met een verderzetting van de ongunstige conjunctuur in de eerste helft van het jaar. Barco zal daarom de klemtoon blijven leggen op kostenbeheersing.
Nu in het nieuws