Tientallen arbeiders bij Sofitex vertrekken vrijwillig

Print
Het aantal naakte ontslagen voor arbeiders bij de textielgroep Sofitex uit Waregem zal gevoelig beperkt kunnen worden door het vrijwillig vertrek van enkele tientallen arbeiders. De bonden schatten dat het om een 50-tal werknemers gaat.
Wellicht woensdag wordt bij de textielgroep het collectief ontslag doorgevoerd van de werknemers die in kader van de herstructeringen moeten verdwijnen. Om hoeveel arbeiders het precies gaat, is voor de bonden nog onduidelijk. Na het sociaal overleg was overeengekomen dat 173 banen voor arbeiders geschrapt zouden worden met maximaal 127 gedwongen ontslagen.

Door het vertrek van een pak arbeiders kan dat aantal van 127 al gevoelig teruggebracht zijn. Brugpensioenregelingen en het niet-vervangen van bestaande arbeidsovereenkomsten waren enkele andere maatregelen om de gedwongen ontslagen te beperken. Bij Sofitex dienen ook 30 bedienden te verdwijnen.
De Waregemse textielgroep vroeg en kreeg een gerechtelijk akkoord om financieel orde op zaken te stellen. Daarvoor moet het afslanken. Een productievestiging in Nokere werd gesloten en de bedrijven Sofisilk in Moeskroen en Sofispin in Waregem staan te koop, net als het administratieve gebouw langs de E17.
Nu in het nieuws