Ex-vrouw voormalig president De Klerk gewurgd

Print
Autopsie op het lichaam van Marike de Klerk, de ex-vrouw van de Zuid-Afrikaanse oud-president F.W. de Klerk, heeft uitgewezen dat zij gewurgd is, heeft de politie woensdag gezegd.
Het lichaam van de 64-jarige Marike de Klerk werd dinsdag, naar schatting 30 uur na haar overlijden, aangetroffen in haar huis in Kaapstad. Haar kapper had de burgerwacht gealarmeerd toen zij niet verscheen op een afspraak en hij geen gehoor kreeg toen hij poolshoogte ging nemen bij haar huis.

Uit de lijkschouwing is naar voren gekomen dat zij een oppervlakkige steekwond in haar rug had, maar uiteindelijk door wurging om het leven is gekomen. Er worden geen zaken vermist uit het huis van De Klerk en over een motief voor de moord tast de politie nog in het duister.
De Klerk en haar man scheidden in 1998 na 39 jaar getrouwd te zijn geweest, nadat de voormalige president had aangekondigd dat hij verliefd was geworden op een ander. Onder het presidentschap van De Klerk werd in 1994 de apartheid afgeschaft. Marike de Klerk was ook politiek actief en leidde de vrouwenorganisatie van de Nationale Partij. President Thabo Mbeki betuigde dinsdag zijn condoleances en beschreef De Klerk als een "sterke, charmante en waardige vrouw".
Nu in het nieuws