Eerste stripwandeling in Turnhout een succes

Print
Wandelaars die wel eens op stap willen gaan met stripfiguren kunnen op zondag 9 december terecht in Turnhout. De eerste stadswandeling "Op stap met Stripfiguren in Turnhout" kende veel bijval. Liefst 42 mensen wilden afgelopen zondag wel eens van de stadsgidsen horen wat speelkaartenstad Turnhout nu precies met strips te maken heeft.
Niet alleen is de stad nu al het schouwtoneel voor de nakende tweejaarlijkse Stripgidsdagen in Turnhout (15 en 16 december) en de daaraan verbonden Bronzen Adhemar-prijs, maar de gidsen legden aan de liefhebbers onder meer ook uit in welke strips de stad voorkomt als personage. Opdat alle belangstellenden het verhaal goed zouden kunnen horen, werd met twee gidsen door de stad getrokken. Er is zelfs sprake om de stripwandelingen in het jaarprogramma van Turnhout op te nemen. Voorts hebben al een aantal scholen hun belangstelling getoond.

De tweede en voorlopig laatste stripwandeling vindt zondag 9 december plaats en loopt over 2,5 km. Afspraak om 14.00 uur aan het kantoor van Toerisme Turnhout (014/44.33.55) aan de Grote Markt.
Volwassenen betalen 50 frank, kinderen 25 frank.
Voor nog meer informatie, met de hele route en de stripalbums die met Turnhout te maken hebben, kan u terecht op de site www.stripdagen.be

.

Nu in het nieuws