Comité protesteert tegen sluiting ziekenhuis in Antwerpen

Print
Het actiecomité 'Erasmus moet blijven' heeft maandagavond actie gevoerd voor het Antwerpse Sint-Elisabethziekenhuis. Het comité protesteert tegen de plannen om het Erasmusziekenhuis te sluiten. Vandaag vergadert de raad van bestuur van het Algemeen Centrum Ziekenhuis Antwerpen over de besparingsplannen.
De actievoerders verzetten zich tegen de sluiting van om het even welk OCMW-ziekenhuis in Antwerpen. Vorige week raakte bekend dat het OCMW de sluiting van een van zijn ziekenhuizen overweegt om het verlies van vorig jaar goed te maken. En dat nemen de actievoerders niet. De ongeveer 60 actievoerders werken voor een groot deel in het Erasmusziekenhuis.
"We zijn zeer goed ontvangen door het bestuur van het Algemeen Centrum Ziekenhuis Antwerpen", aldus Dr. Lieve Seuntjes. "Het bestuur heeft onze open brief in ontvangst genomen en beloofd rekening te houden met onze vragen. Nu weten ze in ieder geval hoe de omgeving van het ziekenhuis reageert". Seuntjens vreest dat de besparingsplannen het personeel extra zullen belasten. "De raad van bestuur denkt voornamelijk aan de budgettaire behoeften, terwijl wij vragen eerst en vooral rekening te houden met de noden van de patiënten en het personeel." Het actiecomité wil in januari opnieuw actie voeren. Dan wordt de beslissing door de OCMW-raad behandeld.

.

Nu in het nieuws