"CD&V steunt actie verkeerspolitie"

De CD&V steunt de actie van de provinciale verkeerseenheden van de federale politie, zo deelt kamerlid Jos Ansoms van de Vlaamse christen-democratische partij maandag mee. Ansoms zal woensdag zijn wetsvoorstel tot de oprichting van een gespecialiseerde federale verkeerspolitie op de agenda van de kamercommissie Binnenlandse Zaken laten zetten.

Het CD&V-kamerlid "verheugt" zich over het succes van de actie en "steunt ze voor 200 procent". Hij klaagt het ook naar eigen zeggen al maanden aan dat de provinciale verkeerseenheden "misbruikt worden voor allerlei klusjes die niets met het verkeer in het algemeen of met de verkeersveiligheid in het bijzonder te maken hebben". Ansoms deelt mee dat hij minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne daarover woensdag in de bevoegde kamercommissie zal interpelleren.

Volgens Ansoms' wetsvoorstel, dat volgens het kamerlid reeds twee jaar klaar was, wordt er een gespecialiseerde federale verkeerspolitie opgericht die uitsluitend bevoegd is voor verkeersaangelegenheden. Die politie zou niet alleen op autosnelwegen opereren, maar ook op grote secundaire verbindingswegen. Tenslotte zou de minister van Verkeer medebevoegd worden voor de verkeerspolitie, aldus Ansoms.

Nu in het nieuws