Sociale onrust bij personeel Hof ter Dennen in Vosselaar

Print
Het personeel van het verzorgingsoord Hof ter Dennen in Vosselaar plant acties als de directie niet bereid is om de arbeidsvoorwaarden na te leven. Dat vernam Belga maandag van BBTK-afgevaardigde Dominique Borgers. Na de personeelsvergadering, gepland voor woensdag e.k., beslissen de personeelsleden of ze al dan niet overgaan tot acties.
Dominique Borgers: "Hof ter Dennen heeft een tekort aan personeel. Daardoor eist de directie dat de werknemers dag en nacht beschikbaar zijn. De overuren worden niet betaald en de lonen zijn veel te laat. Het personeel vraagt een realistische personeelsbezetting en wil dat de lonen op tijd worden betaald.
Het personeelstekort is volgens de vakbonden het gevolg van de slechte arbeidsvoorwaarden. "We hebben de directie al herhaaldelijk om een gesprek gevraagd, maar het is ons telkens geweigerd. Er heeft ook al een verzoeningspoging plaatsgevonden met een paritair comité, maar ook dat heeft geen resultaat gehad". Bij Hof ter Dennen werken 20 verpleegkundigen en 12 onderhoudsmensen. In totaal worden er 60 bejaarden verzorgd.

.

Nu in het nieuws