Mogelijke verlenging staking Lamifil Hemiksem

Print
Vakbonden en werknemers bij het non-ferrobedrijf NV Lamifil in Hemiksem beraden zich over een mogelijke verlenging van de 24 uren-staking die maandagochtend is uitgebroken.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront protesteert tegen de aangekondigde sluiting van de koperdraadtrekkerij. Daardoor dreigt één werknemer op de vier, of veertig arbeiders en acht bedienden, het werk te verliezen.
Gert Truyens, secretaris van de liberale vakbond ACLVB: "Maar het probleem zit veel dieper. Want ook in de andere afdelingen van het bedrijf, aluminium en spoorweg, wordt niet geïnvesteerd. Werknemers vrezen dan ook voor de toekomst. Terecht, want dit is al de vierde herstructurering. En al jaren probeert dit bedrijf ons zand in de ogen te strooien. Een half jaar geleden heeft de directie nog alle geruchten over mogelijke sluitingen fors ontkend, nu wordt de afdeling toch gesloten en dan nog wel 'zo snel als mogelijk'."
De vakbonden vrezen dat de directie de productie wil overbrengen naar MKM, de Duitse dochteronderneming van Lamifil. Dinsdag vergadert de Europese ondernemingsraad over de aangekondigde sluiting en de gevolgen voor het personeel.

.

Nu in het nieuws