Negen doden door afvallawine in Kirgizië

Print
Een lawine op een vuilnisberg in de Centraal-Aziatische republiek Kirgizië heeft negen doden gemaakt. Een groep van 24 metaalverzamelaars werd bedolven onder het puin van een vuilnisberg toen ze er naar metaalresten zochten. Dat heeft het ministerie voor civiele bescherming van Kirgizië maandag meegedeeld.
Reddingswerkers slaagden erin 15 licht gewonden uit de reusachtige vuilnisbelt te halen, zo meldde het Russische persagentschap Interfax maandag. Kort na het ongeval werd gewag gemaakt van 20 doden. Uiteindelijk konden 9 mensen niet meer worden gered.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie voorzien duizenden mensen in Kirgizië in hun levensonderhoud door schroot te verzamelen. Voor de toegangspoorten van de hoofdstad Bischkek bevinden zich dagelijks mensen in de immense vuilnisbelt op zoek naar oude elektrische apparaten, metaalelementen uit radio's en microprocessors. Het door de overheid geregelde sorteer- en recycleerproces wordt sinds het uiteenvallen van het communisme niet meer uitgevoerd.

.

Nu in het nieuws