Palestijnse terrorist Abu Nidal bij verstek ter dood veroordeeld

Print
Een speciale rechtbank in de Jordaanse hoofdstad Amman heeft maandag bij verstek de Palestijnse terrorist Abu Nidal ter dood veroordeeld wegens de moord op een Jordaanse diplomaat in 1994 in de Libanese hoofdstad Beiroet. Vier andere medeplichtigen krijgen eveneens de doodstraf. Slechts een van de verdachten was bij het proces aanwezig.
Abu Nidal, wiens echte naam Sabri al-Banna is, en de vier andere leden van de Fatah Revolutionaire Raad werden beschuldigd van terroristische activiteiten en lidmaatschap van een verboden organisatie, aldus een verklaring van het Jordaanse hof.

De organisatie van Abu Nidal pleegde in de jaren tachtig tientallen bloedige aanslagen op Israëlische en joodse doelen. De man wordt ook gezocht voor een aanslag op de Palestijnse leider Arafat. Abu Nidal staat op de lijst van meest gezochte terroristen van de Verenigde Staten. Indien hij wordt gevonden, zal hij worden opgeknoopt.
De groepering van Abu Nidal wordt in verband gebracht met de zogenaamde Silco-affaire, waarbij een Frans-Belgische familie midden de jaren tachtig werd ontvoerd tijdens een boottocht op de Middellandse Zee. Een Palestijnse woordvoerder, die in verband met de zaak naar België kwam, werd later vermoord.

.

Nu in het nieuws