Gewonden door dubbele explosie in Luik

Een dubbele explosie, maandag even na 17 uur in het postkantoor aan de Rue Tilleur in Luik, heeft meerdere personen verwond.

BELGA

BR> Na de eerste explosie spoedden meerdere mensen zich ter plaatse om te zien wat er gebeurd was. Op dat ogenblik deed zich een tweede ontploffing voor.

Een bedrijf dat werken uitvoerde voor het getroffen gebouw zou een gasleiding geraakt hebben, wat de eerste explosie zou veroorzaakt hebben. Het is nog onbekend of de huurders van de twee verdiepingen boven het postkantoor aanwezig waren en of daar slachtoffers vielen. De explosie trof ook een wasserij net naast het getroffen pand. In de buurt vlogen de ramen van meerdere huizen aan scherven.

Een eerste balans maakt melding van tien lichtgewonden en één zwaargewonde. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in het Luikse. In de buurt is een crisiscentrum geopend.

Ondanks het risico op nieuwe ontploffingen, zou een jongerenbende geprofiteerd hebben van de ontruiming van de handelszaken om toe te slaan in een voedingszaak. Ook burgemeester Avril van Saint-Nicolas heeft zich ter plaatse begeven.