Hasjhandel op scholen in Ukkel en Waterloo

De brigade van de federale politie in Vorst onderzoekt een aanzienlijke handel in hasj in het College Saint-Pierre in Ukkel en het atheneum van Waterloo. Verschillende minderjarigen zijn reeds ter beschikking gesteld van het jeugdparket. Twee meerderjarigen moesten voor de onderzoeksrechter verschijnen. De Brusselse onderzoeksrechter, Catherine Deboyser, liet hen zondag onder voorwaarden weer vrij. Dat deelde het parket van Brussel maandag mee. De federale politie van Vorst benadrukt dat het speurwerk nog volop aan de gang is en vraagt de pers de nodige discretie in acht te nemen, ten einde het gerechtelijk onderzoek niet te hinderen.

BELGA

Het onderzoek is pas eind vorige week begonnen. Aanvankelijk ging het om drie meerderjarigen en drie minderjarigen. Maar algauw bleken de speurders een veel groter netwerk van handel in hasj op het spoor te zijn, waar aanzienlijke bedragen en heel wat meer betrokkenen mee gemoeid zijn.

Een aantal jongeren zijn reeds in beschuldiging gesteld van bezit en handel van hasj met de verzwarende oomstandigheden van bendevorming en verkoop aan minderjarigen jonger dan zestien. De handel vond in beide schoolinstellingen plaats, zegt een mededeling van de onderzoeksrechter. De federale politie moet nog heel wat betrokkenen ondervragen.

Nu in het nieuws