Twee jaar effectief voor overvaller

Print
Y.L. (19) en O.T. (18) zijn maandag door de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld voor een gewapende overval op een krantenwinkel aan de Brusselsesteenweg in Mechelen op 16 oktober van dit jaar. Y. moet drie jaar de cel in, waarvan twee jaar effectief, zijn kompaan krijgt twee jaar voorwaardelijk.
Tijdens de overval op de krantenwinkel kreeg een van de klanten een pistool tegen het hoofd. Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen. Ook de uitbater werd bedreigd. Hij moest de inhoud van de kassa afgeven.

De twee daders vluchtten weg met een brommertje. De politie kreeg ze echter vrij vlug in het vizier. Het tweetal liet zich niet zomaar stekken en de politie moest een achtervolging inzetten. Uiteindelijk kreeg de politie de overvallerse te pakken aan de Battelsesteenweg. Hun wapen hadden de kerels al gedumpt.
Meester Joris Vercammen pleitte dat Y. de overval pleegde na een hoogoplopende ruzie thuis over het terugbetalen van oude schulden. Hij drukte er ook op dat de overval gepleegd werd met een alarmpistool.

.

Nu in het nieuws