Arts verdacht van moord op 5 patiënten

Print
De interniste van het Willebroekse OCMW-ziekenhuis blijft in de cel. Dat heeft de Antwerpse raadkamer maandagnamiddag beslist. De dokteres wordt ervan verdacht in juli 2001 tijdens een wachtdienst in het Boomse fusieziekenhuis een zestigjarige patiënt te hebben gedood.
BR> Tegen de dokteres zijn nog vier andere klachten ingediend.

Volgens haar advocaten Rieder en Desguin-De Croo is de maag-darmspecialiste onschuldig. "Onze cliënte pleit onschuldig en wil zich voor elke aantijging medisch verantwoorden. Ze is het slachtoffer van een afrekening binnen het ziekenhuis." De dokteres wordt in het geval van de zestigjarige patiënt verdacht van moord. De andere vier klachten zijn -zo blijkt na de zitting van de raadkamer- nog niet bij het strafdossier gevoegd. Meester Hans Rieder stelt dat die verdachtmakingen volledig uit de lucht zijn gegrepen. "In twee gevallen gaat het zelfs over patiënten die de dokter nooit gezien heeft", zegt Rieder. Zijn confrater De Croo-Desguin voegt eraan toe dat niet alle klachten gaan over een fatale afloop. "Er zijn ook enkele incidenten bij, waarin de dokter verweten wordt geen hulp te hebben geboden."

De advocaten verwijzen verder naar de seponering in november van een eerdere, recente klacht tegen de interniste. Na onderzoek bleek dat de 69-jarige patiënt gestorven was aan een natuurlijke doodsoorzaak. Volgens Rieder en Desguin-De Croo ligt een interne machtstrijd binnen de twee ziekenhuizen aan de basis van de klachten tegen de dokteres. "Zolang zij in de gevangenis zit, is haar plaats in het ziekenhuis vrij." Rieder en Desguin-De Croo halen ook scherp uit naar het verslag van de medische onderzoekscommissie dat aan de basis ligt van het onderzoek door het Antwerps parket. "Het gerecht is volledig op het verkeerde been gezet. De onderzoekscommissie ging voort op verklaringen van een personeelslid en heeft zelf het medisch verslag niet onderzocht.".

.

Nu in het nieuws