Helihaven Arafat vernield tijdens Israëlische aanval

Israëlische helikopters hebben maandag raketten afgeschoten op Palestijnse doelwitten op de Gazastrook. Daarbij is de helihaven van de Palestijnse leider Yasser Arafat vernield en niet diens residentie, zoals het persagentschap AFP aanvankelijk meldde. De aanval werd bevestigd in een communiqué van het Israëlische leger. De helikopterhaven bevindt zich vlakbij de kantoren van Arafat, maar die werden niet geraakt. Ook een nabijgelegen brandstofdepot zou in vlammen zijn opgegaan.

De aanvallen zijn "een poging om de Palestijnse autoriteit te vernietigen", zo heeft het hoofd van de Palestijnse wetgevende raad, Ahmed Qoreï, gereageerd. Arafat bevindt zich momenteel in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

De raids komen enkele uren na de vervroegde terugkeer van de Israëlische premier Ariël Sharon uit de Verenigde Staten. In het weekend voerden radicale Palestijnen zelfmoordbomaanslagen uit in Jeruzalem en Haifa waarbij 31 doden en meer dan 200 gewonden vielen. Een woordvoerder van het Witte Huis zei maandag dat Israël het recht heeft "om zich te verdedigen".

Nu in het nieuws