Michel betuigt Israel medeleven

Print
Belgisch minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, heeft maandag de hoop uitgesproken dat in het Midden-Oosten "kalmte en vrede snel werkelijkheid worden". Hiermee reageerde Michel op de aanslagen van afgelopen weekend in Jeruzalem en Haifa, waar volgens een laatste balans een dertigtal doden vielen.
Michel had het over dit "trieste drama voor de hele internationale gemeenschap" in een toespraak voor de 55 ministers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Die vergaderen maandag en dinsdag in de Roemeense hoofdstad Boekarest. De minister drukte vervolgens zijn "diepste medeleven" uit met het volk van Israel. Michel sprak in naam van de vijftien EU-lidstaten.

Eurocommissaris voor Buitenlandse Betrekkingen, Chris Patten, stelde van zijn kant: "Niemand van ons zal dit jaar vergeten, en de gebeurtenissen van gisteren in Israel hebben ons afgrijzen nog met een graad doen toenemen".
Israelisch minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, zou normaal aan de OVSE-vergadering deelnemen. Maar Peres moest maandag in Israel blijven voor een crisisvergadering van de regering. Hij zou dinsdag in Boekarest aankomen, aldus de Roemeense eerste minister, Adrian Nastase.

.

Nu in het nieuws