Zoon van treinrover Biggs wordt Engeland uitgezet

Print
De zoon van Ronnie Biggs, de inmiddels bejaarde treinrover die vorig jaar vrijwillig vanuit Brazilië terugkeerde naar Engeland, heeft maandag van de rechter te horen gekregen dat hij het land uit moet.
De in Brazilië geboren Michael Biggs (27) verblijft op een inmiddels verlopen toeristenvisum in Groot-Brittannië en had toestemming gevraagd om te mogen blijven om zijn vader bij te staan, maar de rechter wees het verzoek af. Ronald Biggs zit sinds zijn terugkeer in de gevangenis en is als gevolg van drie beroertes ernstig verzwakt.

Michael Biggs heeft geen recht op Brits staatsburgerschap omdat zijn vader nooit met zijn Braziliaanse moeder is getrouwd. Ronald Biggs was in 1963 een van de bendeleden die de 'Great train robbery' pleegden waarbij 2,6 miljoen pond buitgemaakt werd, omgerekend naar huidige waarde ruim 120 miljoen gulden. Vijftien maanden na zijn veroordeling tot 30 jaar cel ontsnapte Biggs en vluchtte naar Brazilië. Een justitiecommissie onderzoekt of Biggs, die formeel tot 2020 moet brommen, vervroegd zal worden vrijgelaten.

.

Nu in het nieuws