Jimmy White schakelt John Higgins uit

Jimmy White heeft in de Maltese hoofdstad Valetta titelfavoriet John Higgins uit het European Open snookertoernooi gekegeld. White, die zondag zijn eerste overwinning in acht maanden behaalde, realiseerde tegen Higgins breaks van 62, 52, 33 en 49, wat volstond voor een 5-1 overwinning.

BELGA

BR>

Higgins, die de eerste drie toernooien van het seizoen won, speelde ondermaats waardoor White het eens niet zo moeilijk had om met een ruime marge te winnen. De wedstrijd vond plaats in een uitverkocht Mediterranean Conference Centre. White was na zijn overwinning zeer tevreden. "Eindelijk resultaat. Ik heb de laatste maanden getraind zoals ik misschien nog nooit gedaan heb. Ik vecht momenteel voor mijn snookerloopbaan. Na mijn slechte seizoenstart ben ik van de elfde naar de zestiende plaats gezakt op de wereldranking. Dankzij deze overwinning kan ik terug even op adem komen. De druk is namelijk zeer groot, wat het spelpeil niet ten goede komt."

Higgins zocht de oorzaak voor zijn verlies bij een gebrek aan training. "Ik heb sinds het LG CUP toernooi slechts drie dagen aan het groene laken gestaan. Dat is veel te weinig en dat wordt dan ook afgestraft. Tegen de start van het UK Championship zal ik er wel staan."

Nu in het nieuws