Costantin : "Minister Duquesne vermoordt het voetbal"

Alphonse Costantin, de algemeen directeur van Standard Luik trekt ten strijde tegen "de incompetente mensen die de sport vernietigen" en in het bijzonder tegen minister van binnenlandse zaken Antoine Duquesne (PRL), "die met zijn reglementswijzigingen omtrent de Fan Card het voetbal vermoordt".

BELGA

BR>

Tot op heden kon een houder van een Fan Card zich vier tickets aanschaffen. Volgens het nieuwe reglement kan er per Fan Card nog maar één ticket verschaft worden. Een Fan Card kost 500 frank (12,4 euro) en is drie jaar geldig. "We hebben 16.000 Fan cards verkocht, maar het aantal verkochte tickets per wedstrijd vermindert. Op financieel vlak kunnen we van een catastrofe spreken. We kennen een daling van ons zakencijfer met 15 tot 20 procent. De opbrengst van de Fan Card compenseert niet meer dan drie procent van dat verlies," legt Constantin uit.

De algemeen directeur gaat bij de verantwoorfdelijken van de Profliga de zaak bepleiten. "Constantin zal zijn tanden laten zien. Ik doe het niet voor mezelf, maar voor Standard en ik hoop dat vele andere clubs me zullen volgen. We hebben allemaal nog altijd de keus om uit de Profliga te stappen."

Inmiddels onderneemt Standard enkele acties om het volk naar het stadion te lokken. Wie nu een Fan card van Standard aanschaft krijgt gratis tickets voor de volgende twee thuiswedstrijden, tegen Aalst en tegen Lommel. Daarnaast worden er halveseizoensabonnementen verkocht voor de tweede ronde van de competitie.

Nu in het nieuws