Renno Roelandt delegatieleider

Renno Roelandt is maandagavond door de Raad van Beheer van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) aangeduid als delegatieleider voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, van 8 tot 24 februari 2002.

BELGA

BR>

Op dit moment zijn al vier atleten zeker van deelname aan die Spelen. Het gaat om de leden van de short track-aflossingsploeg voor de 5000 meter. Wim De Deyne, Pieter Gysel, Ward Janssens en Simon Van Vossel mogen in Amerika de Belgische eer verdedigen. Op Europees niveau werden ze als tweede ploeg afgevaardigd, na Italië. Van die vier zullen er ook twee deelnemen aan individuele nummers. Wie dat wordt, en op welke nummers, wordt later beslist.

Drie andere atleten maken nog een kans op selectie. De belangrijkste van die drie is zonder meer Bart Veldkamp, die op de Spelen van Nagano brons veroverde op de 5000 meter en 4e eindigde op de 10.000 meter. Veldkamp voldeed al zeer vroeg aan de BOIC-criteria, maar slaagde er tot op heden niet in de quota van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) te halen. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander kampt momenteel met een iets mindere vorm. Hij krijgt nog tot 7 januari de tijd om daar iets aan te veranderen. Veldkamp moet zijn kwalificatie afdwingen op het EK, van 4 tot 6 januari in het Duitse Erfurt.

In de Alpijnse ski maakt Jeroen Van Den Bogaert nog kans op deelname aan de Spelen. Hij krijgt nog tot 21 januari de tijd om het BOIC van zijn kunnen te overtuigen. Er zal gekeken worden naar zijn prestaties in de Wereldbeker-wedstrijden en zijn plaats op de wereldranking. Tot slot is er kunstschaatser Kevin Van der Perren. Hij eindigde op de Olympische kwalificatiewedstrijd "Golden Spin van Zagreb" in Kroatië als tweede. De eerste zeven hadden recht op een ticket voor de Spelen. Van der Perren voldeed echter nog niet aan de BOIC-criteria. De schaatser uit Ninove krijgt een laatste kans op het EK in het Zwitserse Lausanne, dat eindigt op 20 januari. Een dag later maakt het BOIC zijn definitieve selectie bekend.

Nu in het nieuws