Artiesten brengen CD uit tegen discriminatie

Een aantal bekende Vlaamse artiesten heeft de CD "Groot Gelijk. Anders maar gelijkwaardig" uitgebracht. In 20 liedjes wordt gereageerd tegen diverse vormen van discriminatie en onverdraagzaamheid. "Bedoeling is via de muziek mensen iets mee te geven wat hen doet nadenken in de hoop dat de wereld er morgen beter uitziet", zegt initiatiefnemer drummer Firmin Timmermans.

BELGA

BR>

Timmermans stelde enkele jaren terug in opdracht van de overheid al een eerste CD "Groot Gelijk" samen. Deze werd nooit gecommercialiseerd maar wel als didactisch materiaal gebruikt in het onderwijs. Van de 12 nummers zijn er 5 opgenomen op de nieuwe CD, die er op eigen initiatief kwam en wel gecommercialiseerd zal worden. In de grote meerderheid van de gevallen gaat het om nieuwe nummers die nog niet uitgebracht zijn. Per verkocht exemplaar gaat 50 frank (1,23 euro) naar "Kom op tegen Kanker".

"Te wapen" van Jean Bosco Safari, "Bange mensen" van Johan Verminnen en "L'etranger c'est mon ami" van Raymond Van het Groenewoud handelen over allochtonen. Discriminatie van gehandicapten komen aan bod in "Joske Ambetant" van Kommil Foo en "Rolstoel" van Riguelle ° Hautekiet, de verdrukking van armen in "Onze wereld niet" van Geena Lisa, zelfdiscriminatie in "Hou van Mij" van William Reven, de oorlog in "Oorlogsgeleerden" van Roland en Wannes Van De Velde. De CD wordt afgesloten met Jan Decleir waarin hij "Omdat ik van je houd" van Jaap Visser, een Hans Andreus-vers en "Oh grote god, het is te zot" aan mekaar breidt. Ook Will Tura, Kris De Bruyne, Wigbert, Bob Savenberg zijn van de partij.

Voor meer inlichtingen: Firmin Timmermans, Heirbaar 10, 1860 Meise 02/269.08.29.

Nu in het nieuws