Nieuw infomagazine Ketnet voor 9- tot 10-jarigen

Op Ketnet start op 7 januari het infomagazine voor kinderen van 9 tot 10 jaar oud. Het programma, dat acht à tien minuten zal duren, wordt gemaakt onder auspiciën van de VRT-nieuwsdienst. Het is geen jeugdjournaal, maar het is de bedoeling kinderen te prikkelen en gevoelig te maken voor nieuws.

BELGA

BR>

Eindredactrice Inge Vrancken en netmanagaer Leo De Bock stelden het infomagazine dinsdag voor aan de pers. Het betreft de tweede fase in de hervorming van het nieuws op de openbare omroep. Het nieuwe programma, dat nog geen definitieve naam heeft, wordt de opvolger van Mijn Gedacht!, het reportageprogramma waarin kinderen kunnen discussiëren met andere kinderen.

Het magazine wil nieuws brengen dat voor kinderen relevant en interessant is. Nieuwsfeiten en achtergrond komen aan bod, maar de info zal niet altijd gelinkt worden aan het hete nieuws van de dag. "Toch zal ook heet nieuws aan de jonge kijker losgelaten worden. We hebben hierbij het voordeel dat we van alle Vlaamse zenders de eerste zijn die om 17.00 uur al nieuws brengt", zegt Leo Hellemans, hoofdredacteur van de VRT-televisienieuwsdienst.

Nu in het nieuws