Doelman Fabien Barthez: from hero to zero

De Britse voetbalpers heeft zich vol overgave Fabien Barthez, de geplaagde doelman van Manchester United, gestort. Maandag stonden de kranten in het Verenigd Koninkrijk vol met sappige verhalen en pakkende koppen na de twee flaters van de Franse international zondag in de uitwedstrijd tegen Arsenal (3-1).

BELGA

BR>

"Barthez's Horror Show", "Barthez Blunderman", "Gift of the Fab" en "Fab Farce"... De 30-jarige doelman werd stevig aangepakt. Van wereldkampioen tot lachnummer, from hero to zero. De vraag is hoeveel geduld manager Sir Alex Ferguson nog heeft met zijn sukkelende sluitpost. Het was zondag immers niet de eerste keer dat Barthez, die met Frankrijk tevens de Europese titel veroverde, dit jaar vreselijk in de fout ging.

Zijn "Comedy of Errors" (The Times) begon op 15 september in de uitwedstrijd tegen Newcastle (4-3). Een schot van Lee frommelde Barthez in eigen doel. Een maand later in de thuiswedstrijd voor de Champions League tegen Deportivo La Coruna (2-3) had hij schuld aan twee Spaanse treffers. Begin deze maand in de uitwedstrijd tegen Liverpool (3-1) ging hij niet vrijuit bij het doelpunt van Owen. Met zijn dubbele blunder tegen Arsenal bereikte Barthez een voorlopig dieptepunt. "Geef de bal aan Barthez", joelde het thuispubliek. "Barthez is een domkop", deed het eveneens goed op Highbury. Hoeveel vernederingen in de stadions en in de pers kan de arme Fransman nog aan?

Coach Ferguson deed er na afloop voornamelijk het zwijgen toe. Hij sprak van een rampzalige wedstrijd, zonder Barthez met naam en toenaam te noemen. "Over de tweede en derde goal van Arsenal heb ik niets te zeggen", mompelde de Schotse coach, die aan het einde van het seizoen terugtreedt bij de Mancunians. Ferguson gaf wel toe dat de gammele defensie hem zorgen baart. De Engelse kampioensploeg heeft in 13 competitiewedstrijden al 23 doelpunten tegen gekregen. Alleen West Ham United en Leicester City hebben in de Premier League nog meer treffers geïncasseerd.

Nu in het nieuws