Gent-Standard: klacht Luikse fans nietig verklaard

BRUSSEL -

De Brusselse rechter in kortgeding heeft maandag de eis van enkele Standard-supporters, om woensdagavond de wedstrijd AA Gent-Standard bij te wonen, nietig verklaard. De dagvaarding was opgesteld in het Frans en dat is in strijd met de wetgeving, oordeelde rechter Dalck.

BELGA

Als gevolg van de incidenten na afloop van AA Gent-Standard van vorig seizoen, besloot het Gentse clubbestuur om woensdagavond geen Luikse supporters toe te laten in het stadion. 'La Famille des Rouches', het overkoepelend orgaan van de Luikse supportersclubs, trok daarop met de steun van Standard naar de rechter. La Famille des Rouches beriep zich op het grondbeginsel van de fankaart, waarbij geregistreerde hooligans sowieso uit de stadions worden geweerd. "Ik zie me verplicht de wet strikt toe te passen. Het Hof van Cassatie had me bij een positief arrest zeker teruggefloten", lichtte de rechter haar beslissing toe. Om ontvankelijk verklaard te worden, had de dagvaarding in het Nederlands moeten opgesteld zijn, gezien het feit dat de Profliga, die haar hoofdzetel in Brussel heeft, AA Gent in het conflict in het gelijk had gesteld.

De kans is groot de supporters van Standard vandaag/maandag nog een nieuwe klacht formuleren, ditmaal in het Nederlands. Gezien de hoogdringendheid van de zaak - als de Luikse fans alsnog toegang krijgen tot het Ottenstadion, moeten de tickets ten laatste dinsdagavond in Luik zijn - kan die dinsdagmorgen al meteen in kortgeding door de Vlaamse Kamer van de rechtbank in eerste aanleg in Brussel worden behandeld.

Nu in het nieuws