Stacy Dragila op Indoor Vlaanderen

"Stacy Dragila verbeterde dit jaar acht keer het wereldrecord polsstokspringen bij de vrouwen. Bubka deed dit tien jaar geleden (in 1991) ook al eens bij de mannen. Ze staat op dus heel hoog niveau."

BELGA

BR>

Organisator Wilfried Meert van de Indoormeeting Vlaanderen-Gent toonde zich heel tevreden en trots met de aanwezigheid van de Amerikaanse wereld- en olympisch kampioene op de persvoorstelling maandag in Brussel. Dragila wordt de ster van de EuroSeries. Op zondag 10 februari 2002 zal ze te bewonderen zijn in Gent.

Volgens Dragila zelf zijn er wel gelijkenissen met Sergei Bubka maar toch ook verschillen. "Bubka verbeterde zijn wereldrecord telkens met een centimeter. Ik niet. Ik zal niet eeuwig jong blijven. Als ik me goed voel wil ik de lat zo hoog mogelijk leggen. Trouwens, de polsstokspringers komen steeds dichter bij het record van Bubka. Het zal nog even duren maar binnen enkele jaren zal het wel gebroken worden. Hij had ervoor kunnen zorgen dat zijn record voor lange tijd veilig was", zei Dragila.

Na haar wereldtitel en het olympisch goud heeft de Amerikaanse zich voor 2002 een nieuw doel gesteld. Ze wil over 4m90 en hoopt zelfs de grens van de vijf meter te overschrijden. Haar huidige records zijn 4m70 indoor en 4m81 outdoor. "Ik ga deze winter mijn techniek nog wat verbeteren en dan moet ik over 4m90 geraken. Het is een kwestie van tijd. Het helpt ook dat de Russische Svetlana Feofanova en de Poolse Monika Pyrek sterk presteren. We trekken ons aan elkaar op", zegt Dragila.

Nog later wil de 30-jarige atlete zich misschien toeleggen op de heptathlon of de decathlon. "Mijn trainer heeft me gezegd dat ik dat moet kunnen. Als ik me kan verbeteren in het discuswerpen en op de 1500 meter moet ik in staat zijn om goed te presteren in de tienkamp. Het ligt me volgens mijn coach beter dan de heptathlon. Dat nummer is voor de vrouwen te gemakkelijk geworden. Het zou moeten vervangen worden door de tienkamp."

Nu in het nieuws