Antwerpen klaar voor EK zwemmen korte baan

ANTWERPEN -

Het Europees Kampioenschap zwemmen korte baan zal wel degelijk worden georganiseerd in het Wezenbergbad in Antwerpen. Dat is bevestigd door het kabinet van schepen Chantal Pauwels van Sport in Antwerpen en door Helena Wittock, bestuurscoördinatrice Sport. Vijfhonderd deelnemers worden van 13 tot 16 december verwacht in Antwerpen voor het EK korte baan. "Dat deelnemersaantal is een verdubbeling van het cijfer dat vorig jaar was ingeschreven voor het EK in Valencia", weet Wittock.

Belga

Plaats van gebeuren is en blijft het Wezenbergbad. De werken, die daar momenteel aan de gang zijn, zullen tegen medio december klaar zijn. Dat werd maandagnamiddag bevestigd na een werfvergadering met onder andere de aannemer en de stadsadministratie. "Het EK komt dus niet in gevaar. De officiële opening van het vernieuwde Wezenbergbad wordt wel verschoven naar een latere datum, als ook het instructiebad en de kleedkamers klaar zijn", aldus Helena Wittock.

Schepen Pauwels van Sport merkt op dat atleten ook voor het opwarmen - het zogenaamde in- en uitzwemmen - in het Wezenbergbad terecht kunnen. Trainen kan in het zwembad Groenenhoek in Berchem. Tussen beide zwembaden zal een shuttledienst worden verzekerd.

Nu in het nieuws