Superconfex start procedure collectief ontslag

De directie van Superconfex heeft vandaag dinsdag de procedure voor collectief ontslag opgestart. Dat is het gevolg van het niet vinden van een overnemer, waardoor de kledingketen niet langer onder zijn huidige vorm kan voortbestaan, zo kregen de vakbonden dinsdag op een ondernemingsraad te horen.

BELGA

BR>

Hoe de herstructurering er precies moet uitzien, is nog niet duidelijk. Volgens Jos Van Hout van het LBC overweegt de directie onder meer te snoeien in het winkelbestand. Superconfex telt in België 63 verkooppunten. Daarvan zouden er mogelijk 10 à 20 moeten verdwijnen, aldus Van Hout. De vakbonden gaan zich nu beraden over een sociaal plan. Dat zou de gevolgen voor het getroffen personeel moeten temperen. Bij Superconfex werken 411 mensen.

Superconfex kampt al een tijdje met problemen. In november vorig jaar stuurde moederhuis Macintosh Retail Group nog een winstwaarschuwing de wereld in. De kledingverkoop viel sterk terug, vooral in België. Die slechte verwachtingen werden in maart 2001 bevestigd door de jaarcijfers van de groep. In juni 2001 kondigde Macintosh aan een overnemer te zoeken voor Superconfex. Zonder resultaat zo bleek dinsdag.

Nu in het nieuws