Dexia boekt 44 miljard winst

De financiële dienstengroep Dexia heeft in de eerste negen maanden van het jaar een nettoresultaat geboekt van 1,092 miljard euro (44,05 miljard frank). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dat 741 miljoen euro, dat is een stijging met ruim 47 procent. Het gros van de groei komt van de overnames die voor het eerst in de resultaten geconsolideerd werden.

BELGA

BR>

De inkomsten van het nettobankproduct stegen met 50 procent naar 4,27 miljard euro. De operationele kosten gingen sterk de hoogte in met 63 procent naar 2,44 miljard euro. De toename is voor 877 miljoen euro het gevolg van de gewijzigde consolidatiekring (Artesia, Financial Security Assurance, Labouchère en Kempen en co).

De winst per aandeel over negen maanden steeg met 9,4 pct naar 0,96 euro. "Gelet op het vorig jaar vastgelegde streefdoel van een verdubbeling van de winst per aandeel tegen 2005 ligt Dexia voor op het schema," luidt het.

De kostenbesparingen die de integratie van Artesia oplevert, blijken hoger te liggen dan aanvankelijk gedacht. Op jaarbasis verwacht de groep besparingen van 180 à 200 miljoen euro. Die komen uit de herschikking van het kantorennet in België, de integratie van de informaticateams en -platformen en de samenvoeging van de back offices en de algemene diensten.

Nu in het nieuws