Geen akkoord over datum bekerwedstrijden Antwerp en GBA

ANTWERPEN -

Het overleg van vrijdagavond tussen de stad Antwerpen en de verantwoordelijken van de voetbalclubs Royal Antwerp FC en Germinal Beerschot Antwerpen, over de datum van de achtste finales van de bekerwedstrijden Antwerp - Club Brugge en Germinal Beerschot - Sint-Truiden (gepland op woensdagavond 12 december), heeft niets opgeleverd.

BELGA

BR> "Dat beide clubs thuis spelen, kan een probleem vormen voor de ordehandhaving. Daar komt bij dat Antwerp - Club Brugge een risicomatch is", duidt burgemeester Detiège van Antwerpen het probleem.

Er is dus uitgekeken naar assistentie voor de lokale politie, die de ordehandhaving moet waarborgen. Omdat de federale politie geen bijkomende mankracht kon aanleveren én omdat ook de voetbalkalender 'vol' zit (waardoor de wedstrijd niet kan worden verplaatst naar zondagnamiddag, zoals door de burgemeester gesuggereerd) heeft de vergadering op het stadhuis niets opgeleverd.

Behalve de afspraak dat contact zal worden opgenomen met Binnenlandse Zaken en met de Belgische Voetbalbond. Tijdens het weekend worden de eerste gesprekken gevoerd. Die moeten ten laatste dinsdag tot een oplossing leiden.

Nu in het nieuws