Beroepscomité houdt beslissing over Moeskroen-Aalst in beraad

BRUSSEL -

Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft zich vrijdag gebogen over de klacht van Eendracht Aalst tegen het verdict dat het Sportcomité op 10 oktober velde over de wedstrijd tussen Moeskroen en Aalst op de eerste speeldag van de competitie, maar hield een beslissing nog in beraad tot de volgende zitting, die midden december plaatsvindt.

BELGA

BR> Het Sportcomité zette de 0-1 overwinning van Aalst op het terrein van Moeskroen om in een 5-0 forfaitnederlaag omdat Aalst met Karel Verhulst een geschorste speler, en met Gédéon Imagbudu een niet-speelgerechtigde speler opstelde.

M. Den Haan pleitte voor Aalst dat de club verrast was door de korte termijn waarop het Sportcomité het verdict geveld had en zei de indruk te hebben dat zijn argumenten niet gehoord werden. Den Haan haalde verder aan dat Aalst nooit de intentie had gehad om te frauderen en dat de berichten van de KBVB nooit werden doorgegeven door M. Van Droogenbrouck, de voormalige gerechtigde correspondent van Aalst.

Voor Moeskroen duidde M. Spreutels op het feit dat de schorsing van Verhulst (twee wedstrijden) kenbaar gemaakt werd op 30 mei en op 6 juni in Sportleven verscheen. Wat betreft Imagbudua had de bond manager Raymond Mommens verwittigd dat deze niet speelgerechtigd was. Op het scheidsrechterblad stond bij zijn naam trouwens de indicatie "in geval van kwalificatie".

De procureur van de federatie zei dat het parket zich verbaasde over de kritiek aan het adres van het Sportcomité. Hij zei dat hij de beslissing van die bondsinstantie alleen maar kan goedkeuren en dat het Beroepscomite zich niet mocht laten beïnvloeden door een eventuele uitspraak van een burgerlijke rechtbank. Aalst legde immers ook klacht neer bij een onderzoeksrechter.