Slangen: verklaringen vertolken mening regering niet

Verklaringen van Noël Slangen vertolken niet de mening van de regering, maar de visie van een waarnemer en expert. Slangen is door de regering immers aangesteld als extern expert communicatie. Dat stelt het communicatiebureau Slangen en Partners maandag in een mededeling.

BELGA

BR>

Na een eerste communiqué waarin benadrukt wordt dat Slangen nooit gesteld heeft dat justitieminister Marc Verwilghen een slecht minister is, wijst S&P er nu op dat Slangen extern expert communicatie is. "De federale regering is één van onze vele klanten. We blijven onafhankelijk", luidt het.

In het interview vertolkte Slangen naar eigen zeggen dan ook een visie als waarnemer en expert. "In dat opzicht aanzien wij interviews niet als verklaringen van de regering, waar de woordvoerders voor verantwoordelijk zijn", staat in de mededeling te lezen. Tot slot benadrukt Slangen dat hij staat op zijn spreekrecht. "Als hij moet kiezen tussen spreekrecht of deze federale functie, zal hij zonder twijfel kiezen voor het spreekrecht". S&P wijst er ook nog dat Slangen geen VLD-lid, ambtenaar noch bediende is.

Nu in het nieuws