CD&V laakt uitlatingen Noël Slangen

Minister van justitie Marc Verwilghen moet ontslag nemen indien de regering niet eindelijk haar schouders zet onder het justitieel en veiligheidsbeleid en indien premier Verhofstadt zijn communicatieadviseur Noël Slangen niet op zijn plaats zet. Dat stelt CD&V-voorzitter Stefaan De Clerck.

BELGA

BR>

Op een persconferentie na afloop van het partijbureau laakte De Clerck de verklaringen van Slangen in de media. Die stelde dat Verwilghen nooit politicus had mogen worden en dat er in de regering "tweede- en derdeklassers" zitten. Dergelijke uitlatingen zijn voor een medewerker van de premier onaanvaardbaar, meent de CD&V. Volgens De Clerck is het dan ook beter dat Slangen "verdwijnt". In elk geval moet Verhofstadt de man op zijn plaats zetten, luidde het maandag.

Als dat niet gebeurt, heeft Verwilghen geen enkele autoriteit meer en kan hij niet meer functioneren. Gebeurt het wel, is dat wel een persoonlijke genoegdoening voor Verwilghen, maar is het probleem van justitie nog altijd niet opgelost, zei De Clerck. Want volgens de christen-democraten is de essentie van de zaak dat het justitie- en veiligheidsbeleid faalt omdat de meerderheid, de eerste minister en zijn omgeving geen vertrouwen hebben in Verwilghen en hem niet steunen "op menselijk, moreel, financieel en politiek vlak". Indien daar op korte termijn niets aan verandert, moet Verwilghen ermee stoppen, concludeert de CD&V.