Veiling Borgloon investeert 400 miljoen frank

Veiling Borgloon heeft zopas een investeringsprogramma van 400 miljoen frank (10 miljoen euro) afgerond voor de bouw van een centrale sorteerloods van 2.000 m2, het renoveren van de bestaande leeggoedloods en voor het invoeren van een nieuw systeem voor gescheiden afvalbeheer. Dat heeft de directie van Veiling Borgloon maandag op een persconferentie bekend gemaakt. De investeringen kaderen in het globaal masterplan rond de vernieuwing en uitbreiding van veiling over een periode van tien jaar.

BELGA

BR>

De nieuwe sorteerloods, die sedert afgelopen september in werking is, beschikt over een aantal automatische aanvoerlijnen voor verpakkingsmateriaal, ingebouwde kwaliteitssystemen en twee afzonderlijke transit-koelcellen en een eigen leeggoedepot. Veiling Borgloon breidde daarnaast ook haar koelcapaciteit uit met 5.000 ton. Die werd aangevuld met 19 commerciële koelcellen en 8 ULO-cellen. Die worden gebruikt in het kader van de verlenging van het aanvoerseizoen van kleinfruit zoals bessen en frambozen.

De investering omvat tot slot de bouw van 3 overdekte laadkades, de uitbreiding van de administratieve gebouwen met 150 m2, de bouw van vier burelen en de volledige renovatie van de bestaande leeggoedloods met een geïntegreerd systeem voor gescheiden afvalbeheer. De loods zelf werd uitgebreid met 2.700 m2 om de veiling toe te laten om alle leeggoed op één plaats te centraliseren en met een geïsoleerde ruimte voor de aanmaak van kartonverpakking.

Nu in het nieuws