Minimaal 8 kandidaten op veiling L&H

Vandaag/maandag start in New York de veiling voor het failliete spraaktechnologiebedrijf Lernout&Hauspie. Voor de overname van het geheel of delen van het bedrijf zullen minimaal acht kandidaten aanwezig zijn. Het is mogelijk dat daar nog één of meer kandidaten bijkomen, want de curatoren hebben de deadline verlengd.

BELGA

BR>

Van de vijf curatoren is meester Jean-Marc Vanstaen naar New York afgereisd om de veilingprocedure te volgen. Opmerkelijk is dat naast enkele leidinggevende werknemers van het bedrijf ook voormalig gedelegeerd bestuurder Philippe Bodson op de veiling aanwezig zal zijn. Bodson heeft de curatoren gevraagd of zij bezwaar hadden tegen zijn aanwezigheid, wat niet het geval was. Na het faillissement heeft de voormalig gedelegeerd bestuurder de curatoren steeds geholpen als ze daarom vroegen, luidt het.

Voor de veilingprocedure, opgestart onder het stelsel van Chapter 11, werd L&H verdeeld in acht bedrijfsonderdelen of zogenaamde korven. Minimaal acht bedrijven hebben een bod uitgebracht of één of meerdere korven. "Enkele" bieders deden een bod voor alle korven samen, bevestigt curator Houtman. De uitkomst van de veiling zal niet direct duidelijk zijn, zo zegt de curator. "Het wordt mogelijk afwegen en vergelijken door de opsplitsing in de verschillende korven."

Na de veiling volgt er op 4 december nog een hoorzitting voor de Amerikaanse rechtbank waarbij de resultaten besproken zullen worden. De curatoren hopen dat alles afgerond is vo/o/r 14 december. Op die dag verlopen de tijdelijke arbeidscontracten die de curatoren hebben aangeboden aan een groot deel van de L&H-werknemers af.

Nu in het nieuws