Ook Britse soldaten gewond in Afghanistan

Bij operaties in Afghanistan zijn vier Britse soldaten "recent" gewond geraakt. Dat maakte de Britse minister van Defensie Geoff Hoon maandag in Londen bekend. De Britse regering ziet er intussen vanaf om een paar duizend militairen naar Afghanistan te sturen omdat er voorbehoud is vanwege zowel de Noordelijke Alliantie als de Verenigde Staten.

BELGA

BR>

"De vier zijn voor verzorging terug in Groot-Brittannië, een van hen in zwaarder gewond maar zijn toestand is stabiel", zei Hoon. De soldaten liepen hun verwondingen niet op bij de muiterij van Taliban-gevangenen in het fort van Qalae-Jangi nabij Mazar-i-Sharif. Britse soldaten zijn "al een tijdje actief" in Afghanistan aan de zijde van Amerikaanse troepen. Ze zijn "betrokken bij taken op verschillende plaatsen in Afghanistan", zei Hoon in het parlement. Om veiligheidsredenen gaf de minister geen verdere details.

De minister maakte maandag ook bekend dat de staat van maximale waakzaamheid is opgeheven voor de 6.000 Britse soldaten die klaarstaan om in Afghanistan te worden ingezet. Die maximale alertheid was ingegaan op 17 november. De Noordelijke Alliantie en volgens sommige media ook de Verenigde Staten zouden bezwaren hebben tegen de komst van Britse soldaten.

Nu in het nieuws