Medewerker Vanderpoorten stapt op

Dr. Marc Luwel is niet langer adjunct-kabinetschef van minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten. Luwel hield de eer aan zichzelf en diende maandagochtend zijn ontslag in bij de minister. Secretaris-generaal Georges Monard van het departement Onderwijs is tevreden.

LUC STANDAERT

BR>

Luwel's positie was onhoudbaar geworden nadat vorige week in het weekblad Knack een uitspraak van hem was verschenen waarin hij de onderwijsadministratie omschreef als «het duizendkoppige monster van secretaris-generaal Georges Monard dat barst van de slaapkoppen en incompetentie.»

Monard en de administratie reageerden woedend, en stelden acties in het vooruitzicht als er niets gebeurde. Minister Marleen Vanderpoorten distancieerde zich onmiddellijk van haar medewerker, en stelde vrijdag dat ze zich in het weekend zou beraden over zijn toekomst.

Marc Luwel zelf probeerde nog vol te houden dat hij verkeerd geciteerd was, maar bij de redactie van het weekblad verluidde dat hij nog wel meer straffe uitspraken had gedaan. Uiteindelijk trok Luwel maandagochtend zelf zijn conclusies. Zijn ontslag werd meteen aanvaard door minister Vanderpoorten.

Nu in het nieuws