Ambtenaren vragen ontslag adjunct-kabinetschef Vanderpoorten

Onderwijsminister Marleen Vanderpoorten gaat zich tijdens het weekeinde beraden over de positie van haar adjunct-kabinetschef Marc Luwel. Luwel haalde in het weekblad Knack fors uit naar de ambtenaren van het departement onderwijs. Het personeel eist het ontslag van Luwel.

BELGA

"De administratie onderwijs: het duizendkoppige monster van secretaris-generaal Georges Monard dat barst van slaapkoppen en incompetentie", zo laat Luwel zich in het laatste nummer van Knack ontvallen.

Vanderpoorten liet vrijdag weten dat ze zich uitdrukkelijk distantieert van zowel de stijl als de inhoud van de uitspraken van Luwel. Over zijn verder functioneren op haar kabinet zal ze zich tijdens het weekeinde beraden.

Het personeel is woedend. "We kunnen niet aanvaarden dat de minister zich op hoog niveau laat adviseren door iemand die haar gehele ambtenarenkorps zonder aantoonbare grond publiekelijk vernedert", zo luidt het in een open brief aan Vanderpoorten.

Het personeel spreekt van een regelrechte kaakslag voor elke ambtenaar, van top to bottom, en vraagt het ontslag van Luwel. "Deze persoon heeft door zijn uitspraken en handelingen alle krediet verloren bij de personeelsleden".