Benetton-fotograaf maakte film over vadermoord

De bekende Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani (59), die jarenlang omstreden reclamecampagnes voor Benetton-kleren ontwierp, zorgt weer voor opzien. Zijn nieuwste project is een korte film over een vadermoordenaar. Daarin portretteert Toscani de 23-jarige Paolo Pasimeni, die in februari dit jaar in de Noord-Italiaanse stad Padua zijn vader heeft afgeranseld tot hij dood was.

BELGA

BR> In de 35 minuten lange video vertelt de 23-jarige, die gelijktijdig in vooraanzicht en van links en rechts te zien is, over zijn leven en zijn moeilijke relatie met zijn vader.

"Deze jongeman heeft mij in de problematiek betrokken. Ik wil tonen hoe belangrijk dat het is dat er in een gezin met elkaar gesproken wordt", aldus Toscani vrijdag in het Romeinse dagblad La Repubblica. De film, die tijdens een drie uur durend gevangenisbezoek is gedraaid, zal vertoond worden tijdens een concert voor jongeren. Wanneer precies, staat nog niet vast.

Na de moord verbrandde de chemiestudent het lijk van zijn vader. Tegenover de politie ontkende hij aanvankelijk. Maar na zich herhaaldelijk te hebben tegengesproken, bekende hij. In december verschijnt Pasimeni voor de rechter. Hij kan levenslang krijgen.

Nu in het nieuws