Een origineel kunstwerk voor 1.000 frank

Vanaf zaterdag loopt in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst van Gent (S.M.A.K.) een tentoonstelling met nieuwe litho's uit een achttal landen. Jongeren tussen 4 en 18 jaar oud kunnen er tot 2 december rondlopen en hun voorkeur uiten door stickertjes op de werken te kleven. Voor 1.000 frank (24,79 euro) krijgen ze een exemplaar per post opgestuurd: er zijn niet minder dan 150 stuks van elk werk voorhanden. Volwassenen zijn niet toegelaten en de jongeren mogen maximaal drie werken uitkiezen.

BELGA

"Verboden boven de 18 jaar" is al aan zijn derde editie toe en wordt tegelijkertijd in het MUHKA georganiseerd. Een tweede steenafdruk van alle werken die in het S.M.A.K. te zien zijn, hangt dus ook in Antwerpen tentoon. Voor de dubbeltentoonstelling tekenden een 30tal kunstenaars uit Australië, België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en Vietnam.

Onder hen ook grote namen, maar de organisatoren vinden dit geen referentie om een werk te appreciëren. Bedoeling is dat de kinderen zich een eigen mening vormen en daarom zijn geen naamkaartjes, noch de expertise van ouders of vrienden gewenst. Slechts de laatste zondag kunnen ook volwassenen een kijkje komen nemen, maar kopen is vanaf dan niet meer mogelijk.

"Verboden boven de 18 jaar", van 24 november tot 2 december 2001 in het S.M.A.K. en het MUHKA.

Info: 09-240 76 64 of 03-238 59 60

Nu in het nieuws