Staking bij Fedex Geel gaat door

De staking bij Fedex in Geel gaat door. Onderhandelingen tussen vakbonden en directie vrijdag hebben niets opgeleverd. Dat heeft ACV/Transcom-afgevaardigde Jan Sannen vrijdag bevestigd. De vestigingen in Hoboken en Gent hebben vrijdag geen hinder ondervonden van de staking.

BELGA

Fedex verzorgt de logistiek voor Alcatel Bell. Die laatste heeft onlangs het contract met Fedex stopgezet. Tot en met 2002 verzorgt Fedex het transport, daarna zal de nieuwe overnemer die functie vervullen. De 207 arbeiders van Fedex vrezen dat zij hun werk gaan verliezen.

"De gesprekken hebben niets opgeleverd. De staking gaat bijgevolg door. Maandagmorgen informeren wij de arbeiders. Dan zal beslist worden of we de staking voortzetten. Wij hebben met de directie nog geen nieuwe datum vastgelegd om verder te praten. Wij merken wel dat de wil om verder te praten ontbreekt", zegt Jan Sannen. Door de staking bij Fedex is de productie bij Alcatel donderdagnamiddag stilgevallen. De arbeiders zijn naar huis gestuurd. De tijdelijke werkloosheid duurt zeker nog tot en met maandag.

Bij de vestigingen in Hoboken en Gent werken de arbeiders voorlopig gewoon door.

Nu in het nieuws