VW splitst personenwagens in twee merkengroepen

Volkswagen gaat zijn activiteiten op het gebied van personenauto's per 1 januari in twee merkengroepen splitsen. De ene zal bestaan uit Volkswagen, Skoda, Bentley en Bugatti en de andere uit Audi, Seat en Lamborghini. Dat heeft het Duitse concern vrijdag bekendgemaakt na afloop van een vergadering van de raad van commissarissen.

BELGA

De twee groepen, een 'klassieke' onder leiding van Volkswagen en een 'sportieve' rond Audi, worden verantwoordelijk voor hun financiële resultaten en zullen die afzonderlijk rapporteren. Ze vallen onder het moederbedrijf Volkswagen AG. De individuele merken blijven onafhankelijk en behouden hun karakter.

De nieuwe structuur komt uit de koker van bestuurslid Bernd Pischetsrieder, die over vijf maanden de concernleiding van Ferdinand Piëch overneemt. Pischetsrieder, voormalig president-directeur van BMW, komt aan het hoofd te staan van de merkengroep rond Volkswagen. Bij de Audi-groep wordt Martin Winterkorn de baas. De huidige topman van Audi, Franz-Josef Paefgen, krijgt de leiding van Bentley, de onderzoeksafdeling en de autosportactiviteiten van VW.

De raad van commissarissen ging vrijdag ook akkoord met een investeringsprogramma van 31 miljard euro voor de komende vijf jaar. Van dat bedrag wordt 21 miljard euro in nieuwe producten gestoken.

Nu in het nieuws