LG Philips schrapt 124 banen in Eindhoven

Een reorganisatie van de ontwikkelingsafdeling bij LG Philips Displays in Eindhoven gaat 124 banen kosten. Het bedrijf, waar Philips voor de helft eigenaar van is, geeft de slechte wereldmarkt als reden op voor deze kostenbesparing. Eind juli 2002 zal de reorganisatie voltooid zijn.

BELGA

LG Philips maakte al begin september bekend een fabriek in Eindhoven voor zogeheten elektronenkanonnen te sluiten. Door die maatregel gingen 480 banen verloren.

De nu aangekondigde reorganisatie verdeelt de taken van de ontwikkelingsafdelingen in Eindhoven en het Koreaanse Gumi. In Korea zal het onderzoek zich richten op de beeldbuizen van het conventionele formaat, terwijl in Nederland de breedbeeldtechnologie verder ontwikkeld zal worden.

Philips maakte vrijdag ook bekend dat het 300 miljoen euro denkt te kunnen besparen op de kosten van ondersteunende diensten. Het gaat dan bijvoorbeeld om personeelszaken en automatisering. Deze diensten zijn nu nog per bedrijfsonderdeel verdeeld, maar zullen worden gedecentraliseerd. Philips liet bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal al weten een kwart op de algemene kosten te gaan besparen.

Nu in het nieuws