Clubs en spelersvakbond Premier League bereiken akkoord

MANCHESTER -

De Engelse profclubs en de vakbond voor de profspelers (PFA) zijn vrijdag tot een akkoord gekomen, na een dispuut over de verdeling van de televisierechten. Daarmee wordt een dreigende staking van de spelers, die voorzien was voor het weekend van 1 en 2 december, afgewend.

BELGA

BR> "Het gezond verstand heeft gewonnen, we zijn tot een akkoord gekomen." bevestigde Adam Crozier, algemeen directeur van de Engelse voetbalbond, tijdens een persconferentie in Manchester. Hij kreeg daarvoor het groene licht van Gordon Taylor, de directeur van de PFA.

De clubs van de eerste divisie hebben 52 miljoen pond (83,6 miljoen euro; 3,38 miljard frank) veil over een periode van drie jaar voor de PFA, wat lichtjes meer is dan de initiële 50 miljoen pond (80,4 miljoen euro; 3,25 miljard frank). Dat bod was al 66% meer dan wat de drie voorgaande jaren werd geboden, maar dat werd dus onvoldoende geacht door Taylor.

De voorzitters van de clubs van de premier league, en die van de lagere afdelingen, hadden donderdag de zaak voor het hoger gerecht gebracht om de staking van de spelers te beletten.

Nu in het nieuws