Tweeënvijftig illegalen ontdekt op internationale treinen

Tijdens een gezamenlijke actie van de Belgische spoorwegpolitie, de Franse en Duitse grenspolitie en de Nederlandse rijkspolitie op internationale treinen zijn donderdag 52 mensen ontdekt die illegaal in de betrokken landen verbleven. Dat heeft de federale politie vrijdag meegedeeld.

BELGA

Uit controle van ongeveer 5.000 mensen, bleken 52 personen illegaal in een van de vier landen te verblijven en zes personen in het bezit te zijn van valse reisdocumenten en visa. Tien mensen werden door de Belgische politiediensten aan de grens teruggestuurd, vier werden ondergebracht in een gesloten of open centrum en veertien mensen kregen het bevel het land te verlaten. De Nederlandse politie plaatste drie personen in een opvangcentrum en gaf vijf personen het bevel het land te verlaten. Frankrijk wees achttien personen uit en Duitsland trof maatregelen tegen tien mensen.

In totaal werden 33 treinen gecontroleerd door 79 politiemensen. Het ging om de tweede internationale actie tegen illegale immigratie en mensenhandel op de Thalys- en andere internationale treinen. De eerste vond plaats in juni dit jaar, aldus nog de federale politie.

Nu in het nieuws