Frans gevangene ontsnapt uit politiecombi bij Doornik

Tir Malik, een 22-jarige Fransman tegen wie een internationaal aanhoudingsmandaat is uitgevaardigd, is vrijdagmorgen ontsnapt toen hij naar het justitiepaleis in Doornik werd overgebracht. De uit Noord-Afrikaanse ouders in Noord-Frankrijk geboren Malik, is in Frankrijk veroordeeld tot 43 maanden gevangenis voor verschillende affaires.

BELGA

Een jaar geleden werd Tir Malik in Moeskroen gearresteerd. Hij verhandelde daar gestolen auto's en gestolen auto-onderdelen. Tot vrijdag was hij in voorhechtenis. Hij zat eerst in de gevangenis van Doornik maar werd verplaatst naar die van Oudenaarde wegens een handeltje in drugs en GSM's dat hij in de gevangenis van Doornik had opgezet.

Vergezeld van Nederlandstalige politiemannen, werd Tir Malik vrijdagmorgen omstreeks 09u00 in een combi van de gevangenis van Oudenaarde naar het justitiepaleis van Doornik overgebracht, waar zijn dossier diende onderzocht te worden. Kort voor zijn aankomst, slaagde hij erin uit de politiecombi met twee politiemannen te ontsnappen. Hij dook in een zwarte Golf die met een chauffeur stond te wachten.

Dit voertuig met Frans nummerplaat werd later te Pecq tegengehouden, met aan het stuur de broer van Malik. Niettegenstaande in de auto de doorgezaagde handboeien van de vluchteling werden gevonden, ontkende de broer elke betrokkenheid bij de ontsnapping.

Sedertdien is de ontsnapte spoorloos. Tir Malik is 1m60 groot, van gemiddelde lichaamsbouw en heeft kort gekruld zwart haar. Elke informatie over de ontsnapping kan meegedeeld worden aan de federale politie van Doornik.

Nu in het nieuws