De Lijn investeert in Sint-Niklase stationsproject

De raad van bestuur van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn heeft een budget van 954.000 euro of 38,5 miljoen frank goedgekeurd als aandeel in het stationsproject van Sint-Niklaas. Bij de heraanleg van het Stationsplein zijn verschillende partijen zoals de NMBS, het stadsbestuur en enkele privépartners betrokken.

BELGA

De Lijn zal een nieuw autobusstation integreren in het plein waardoor de doorstroming van het busverkeer gevoelig zal verbeteren. Liefst 80% van de bussen geven aansluiting op treinen naar Gent, Brussel en Antwerpen wat het station van Sint-Niklaas het knooppunt maakt van het openbaar vervoer in de regio.

Na de heraanleg komt er op het Stationsplein een duidelijke scheiding tussen auto- en busverkeer en worden alle busbewegingen verschoven naar de Noordlaan waar vanaf de Herdersstraat éénrichtingsverkeer zal worden ingevoerd en een vrije busbaan in de tegenovergestelde richting. In het nieuwe autobusstation zal de klemtoon gelegd worden op een degelijke wachtaccommodatie voor de passagiers met een informatiebalie. De Lijn zal het ontwerp van het nieuwe station in eigen beheer uitvoeren.

Nu in het nieuws