Roerende goederen KTM evolueren naar openbare verkoop

Het ziet er naar uit dat de roerende goederen van de failliete Kortrijkse Textielmaatschappij KTM in Stasegem bij Harelbeke via een grote openbare verkoop zullen worden verkocht.

BELGA

De hoop op een globale overname was al langer verdwenen, maar nu blijkt ook de interesse voor de roerende goederen zeer divers te zijn. Over de toekomst van de gebouwen zal er hoogstwaarschijnlijk pas halfweg volgend jaar duidelijkheid komen.

>br> KTM werd op 29 augustus failliet verklaard. Er verloren 115 werknemers hun job. KTM was de laatste niet-geïntegreerde, onafhankelijke katoenspinnerij in België en kon de opeenvolgende crisissen en herstructureringen niet meer te boven komen. Toen was er nog gewettigde hoop op een snelle overnemer, maar overnamegesprekken, onder meer met weverij Clarysse uit Pittem, draaiden op niets uit. De piste van een globale overname werd verlaten.

De curatoren denken er nu aan om begin volgend jaar een grote openbare verkoop van de roerende goederen van het bedrijf te organiseren voor alle geïnteresseerden. Over de gebouwen zal pas daarna een beslissing vallen.