Van Eyck weer op zoek naar actrice

Zichems filmmaker Rob Van Eyck zit opnieuw zonder hoofdactrice voor zijn al lang aangekondigde vervolg op zijn uit 1985 daterende film "The Afterman". Hij wil nu de ideale vertolkster ("een wild-spontaan-avontuurlijk meisje tussen 18 en 25 jaar") vinden tijdens een auditie, zaterdag 3 november tussen 11 en 17 uur in hotel Royal Crown Mercure aan de Brusselse Koningstraat.

BELGA

In mei jl. kondigde Rob Van Eyck in Cannes aan dat de Zweedse Cecilia Bergqvist de hoofdrol zou spelen in "The Afterman 2" Dat gaat niet door, zo meldde hij dinsdag, want Bergqvist vertrekt naar de VS.

Van Eyck wil de opnamen van zijn "futuristische langpeelfilm" die zich afspeelt in een Europa dat in handen is gevallen van "enkele scrupuleuze (sic) opportunisten", spreiden tussen mei en eind-2002. Van het nieuwe Audiovisueel Productiefonds verwacht hij dat het interesse genoeg heeft voor "avontuur en wat erotiek" om hem 6 à 7 miljoen subsidie te geven.

Ondertussen wil de cineast starten met een korte film, namelijk de verfilming van het dierenverhaal "Floere, het fluwijn" (1951) van Ernest Claes. Hij wil daarbij met echte dieren (steenmarters) werken.

Nu in het nieuws