Rode Duivels: drie debutanten aan de aftrap

Print
KRAAINEM - De ploeg die woensdag aan de aftrap verschijnt van het WK-kwalificatieduel tegen San Marino is onuitgegeven. In de basis starten maar liefst 3 debutanten. Naast Didier Dheedene en Daniël Van Buyten, mag ook Gaëtan Englebert zijn opwachting maken. Marc Wilmots schuift op naar de aanval.
Robert Waseige schrapte de training in het Koning Boudewijn-stadion van het programma om er de grasmat te sparen. De selectie oefende dinsdagmorgen dan maar achter gesloten deuren in het oefencentrum in Kraainem. Voor die training moest Jacky Peeters verstek laten gaan. De verdediger van AA Gent werd wakker met een blokkage in de rug en werd op aanraden van dokter Goossens naar huis gestuurd. Zijn plaats in de selectie wordt ingenomen door Bertrand Crasson van Anderlecht.

Het debuut van Didier Dheedene en Daniël Van Buyten in de verdediging is geen verrassing, het debuut van Gaëtan Englebert op het middenveld is dat des te meer. De Bruggeling vult de leemte die was ontstaan nu Marc Wilmots wordt uitgespeeld in de spits. Het grootste slachtoffer van die tactische zet is Bob Peeters. De uitblinker van de wedstrijd tegen Letland verhuist naar de bank.

De ploeg voor de wedstrijd tegen San Marino:
Doelman:
Geert De Vlieger (Willem II Tilburg/Ned)
Verdedigers:
Eric Deflandre (Olympique Lyon/Fra)
Eric Van Meir (Lierse SK)
Daniël Van Buyten (Standard Luik)
Didier Dheedene (RSC Anderlecht)
Middenvelders:
Gaëtan Englebert (Club Brugge)
Yves Vanderhaeghe (RSC Anderlecht)
Walter Baseggio (RSC Anderlecht)
Bart Goor (RSC Anderlecht)
Aanvallers:
Emile Mpenza (Schalke '04/Dui)
Marc Wilmots (Girondins Bordeaux/Fra)

.

Nu in het nieuws