Kruidige wortelsoep

Print
Voor vier personen:
750 g wortelen, 1ui, 1 kleine aardappel, 1 koffielepel gemberpoeder, 2 eetlepels olijfolie, 1 bosje verse koriander, zout.

Bereiding:
1. Maak de wortelen schoon met een fijnschiller. Versnijd de penen dan in kleine stukjes. Ruk het vel van de ui en hak in kleine blokjes. Schil de aardappel en versnijd eveneens in kleine stukjes.

2. Laat de olijfolie rijkelijk uitvloeien in een pot. Zwier er de ui bij en zorg ervoor dat deze het gedurende een vijftal minuten zacht kan uitzweten in de olie.

3. Keil de wortelen in dezelfde pot. De groenten mogen een drietal minuten zacht aanfruiten in de olie.

4. Voeg de gemberpoeder toe en leng de hele zaak aan met 75 cl water. Laat dan ook de aardappel in de soep glijden.

5. Breng op een fiks vuur aan de kook en laat een kwartier koken zonder deksel.

6. Mix de soep. Zet ze opnieuw op het vuur om nog even te laten opkoken. Kruid met peper en zout. Giet over in een verwarmde soupière en werk af met fijngehakte koriander.

Tip
Kruidenliefhebbers grijpen voor dit heerlijk soepje ook naar de komijnpot.

.

Nu in het nieuws